Peter Mienes

Peter Mienes

Peter begeleidt sinds 25 jaar alpiene tochten voor de NKBV en behaalde in 2013 ook zijn examen voor tourski-instructeur. Hij maakte deel uit van de eerste lichting IML’s (International Mountain Leaders) die vanuit Nederland werden opgeleid, en biedt nu als IML sneeuwwandelcursussen en -tochten aan via onder andere de NKBV. Al met al is hij zo’n 16 weken per jaar in de bergen, waarvan 10 in de winter.
Momenteel doet Peter dit nog part-time naast zijn baan bij de politie als risicomanagement specialist op het vlak van informatiebeveiling, maar vanaf 1 januari gaat hij full-time banjeren door de bergen. Bij zijn Duitse politiecollega’s heeft Peter overigens mee mogen doen aan een deel van de winteropleiding voor Polizeibergführer, een unieke kans en erg leerzaam. Deze kennis draagt hij graag over tijdens cursussen, maar als er belangstelling is zeker ook tijdens tochten!
Peter is ook nauw betrokken bij de opleiding van zowel NKBV-kader als nieuwe International Mountain Leaders. Zowel in een coördinerende rol en ook als zomer- en winteropleider, begeleidt hij toekomstige IML bergsportprofessionals gedurende de 3-jarige beroepsopleiding.
Voor de NKBV verzorgt Peter komende winter een viertal projecten:
  • Haute-Savoie: cursus sneeuwschoenwandelen, waarin alle tools worden aangereikt om ’s winters zelfstandig op pad te gaan
  • Beieren: trekking over bergen en langs de mooie meren, Zuidelijk van München
  • Ecrins: trekking door een verlaten deel van dit Zuidfranse bergmassief
  • Beaufortain: een zware trekking door de parel van de Savoie

Sneeuwschoenwandelen van jong tot oud

Aletschgletsjerzaal

Sneeuwschoenwandelen: waarom is dat zo ontzettend gaaf, voor jong en oud? Hoe zwaar is het, en vraagt het ook voorbereiding? Is het niet gevaarlijk om je buiten de gemarkeerde routes te begeven? Het Bergsportreizen-programma omvat zowel tochten als cursussen; is een cursus noodzakelijk, en welke cursus of tocht is geschikt voor mij? Op deze en […]

Lezing
MEER LEZEN